Äijäjooga Veikko Tarvainen ja Timo Junttila ( kuvat ) WSOY 2016

"Timoa, kirjan valokuvaajaa kiitän hienoista kuvista, nasevista kommenteista ja eritoten joogisesta kärsivällisyydestä. Nimittäin eräänä hyisenä huhtikuisena päivänä vuonna 2007 kysyin Timolta: Voisitsä ottaa nopeesti valokuvii äijäjoogeista. Mä saan mun äijäjoogakirjan pian valmiiks vuoden loppuun mennessä." Niin hän otti hienot kuvat, jotka sittemmin päätyivät aviiseihin ja internetin ihmemaailmaan, kun kirja ei aikataulussa pysynyt. Koskaan kiirehtimättä hän odotti."

Veikko Tarvainen, kirjalilija, toimittaja, joogaohjaaja

 
 
Anjali mudra   

Anjali mudra

 

Koska valaistun?

Oppilas: Harjoittelen tunnin joka päivä. Koska valaistun?

Opettaja: Noin 20 vuoden kuluttua.

Oppilas: Ei minulla ole niin paljon aikaa! Jos yritän kovasti ja harjoittelen joka päivä 2-3 tuntia, kuinka pian valaistun?

Opettaja: No sitten noin 40 vuoden kuluttua.

Veikko Tarvainen, Äijäjooga, WSOY 2016

 
Viktoria ja Tuomas

Viktoria ja Tuomas

Isä- lapsi jooga

"Jooga on turhan usein turhan vakavaa. Jos jotkut jutut tekstissä hymyilyttävät, hyvä niin. Nauru on hyväksi vatsalihaksille ja mielelle. Usko tai älä tosissani olen vaikken vakavissani."

Veikko Tarvainen, Äijäjooga, WSOY 2016

 
Eikka virabhadrasanassa

Eikka virabhadrasanassa

Eino - Tuoliäijäjoogi

Neljäkymmentä vuotta sitten Einon alaraajat halvautuivat onnettomuudessa. Häneltä jouduttiin amputoimaan toinen jalka ja toinen käsi. "En tiennyt joogasta juuri mitään, kun tulin Helsingin Invalidien yhdistyksen tuolijoogaan kolme vuotta sitten. Liikkeet tuntuivat heti sopivan kevyiltä ja kuitenkin vaikuttavilta. Parina viime vuonna olen käyttänyt vähemmän kipulääkkeitä. En tiedä johtuuko se joogasta. Olen huomannut, että liikkeeseen, kehoon ja hengitykseen keskittyminen vie huomion pois kivuista."

Veikko Tarvainen, Äijäjooga, WSOY 2016