Työpajat

Käytännönläheiset työpajat sopivat kaikille ei-ammattikuvaajille, jotka työssään ottavat ja julkaisevat valokuvia ja haluavat kehittyä siinä paremmaksi.

 

Real life training

Kaikki työpajat on suunniteltu työssään kuvia ottaville ja julkaiseville henkilöille, esim. markkinointia tai viestintää tekeville tai työnantajalähettiläille. Työpajat tarjoavat käytännönläheisiä täsmävinkkejä osallistujien aitoihin tarpeisiin. Kaikki työpajat toteutetaan 1-5 henkilön pienryhmissä, jolloin työskentely on yksilöllistä ja tehokasta. Työpajassa työskennellään osallistujien todellisen casen parissa ja käytetään osallistujien työssään käyttämiä ohjelmia ja laitteita. Kaikkiin työpajoihin sisältyy Skype-ryhmäsparraus, jolla tuetaan opitun käyttöönottoa ja käsitellään osallistujien arjessa esiin nousseita haasteita.

 

Kouluttaja 

Kaikissa työpajoissa kouluttajana toimii Timo Junttila www.timojunttila.fi. Timo on kokenut ja palkittu valokuvaaja. Vuodesta -88 asti valokuvaajana toiminut Timo on myös kouluttanut valokuvausoppilaitosten opiskelijoita. Kokemus sekä käytännön valokuvaustyöstä että kouluttamisesta tekee Timosta erinomaisen kouluttajan. Persoonaltaan Timo on rauhallinen ja hän kohtaa ihmiset yksilöllisesti. Asiakkaat kiittävät Timoa usein vaivattomasta yhteistyöstä.

 

EB2U5381+as+Smart+Object-1.jpg

Työpaja 1

Kuvita tarinasi

Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Millaista tarinaa sinä kerrot kuvillasi? 

Visuaalisuudesta on tullut tärkeä osa yrityksen viestintää. Erottautuminen verkossa ja sosiaalisessa mediassa vaatii mieleenpainuvia kuvia. Sosiaalisen median nopeatempoisuus johtaa helposti  siihen, että määrällä korvataan laatua eivätkä kuvat enää välitä haluttua viestiä.

Ennen kuin otat kuvia on hyvä miettiä, miksi kuvia otetaan ja mitä niillä halutaan kertoa. Näin varmistat, että yrityksesi kuvakerronta on päämäärätietoista ja kertoo tavoitteen mukaista tarinaa jokaisella kuvalla. Hyvä suunnitelma nopeuttaa ja helpottaa myös kuvien ottamista.

Kuvita tarinasi –työpaja antaa sinulle
- valmiudet suunnitella yrityksesi kuvakerrontaa
- konkreettisia ideoita oman yrityksen kuvakerrontaan

Kenelle: esim. työnantajalähettiläille sekä markkinointia ja viestintää tekeville – kaikille, jotka julkaisevat joko omia tai ostettuja kuvia

Kesto: 3,5 tuntia + Skype-ryhmäsparraus (1 tunti)
Hinta: 900 € + alv / pienryhmä
Kouluttaja: Timo Junttila

Työpaja toteutetaan pienryhmälle (noin 1-5 henkilöä), jotta yksilöllinen ohjaus on  mahdollista. Sisältö sovitellaan osallistujien mukaan. Työpajassa voidaan käsitellä yrityksen oma ajankohtainen kuvakerronnan haaste. Työpajaan sisältyy Skype-ryhmäsparraus, jossa voi kysyä ja kerrata käsiteltyjä asioita. Ryhmäsparraus tehostaa työpajan vaikuttavuutta ja tukee opitun käytäntöön viemistä.

Orton_3.jpg

Työpaja 2

Hallitse kamerasi

Erottuuko yrityksesi massasta? Luotko kuvilla positiivista vai negatiivista mielikuvaa? Hyvien kuvien ottaminen on helppoa, kun hallitset laitteesi.

Ennen yritys pyrki erottautumaan somistamalla näyteikkunansa. Tänään näyteikkunamme ovat enimmäkseen verkossa. Kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa pitää erottua ja kuvat ovat siihen ylivoimaisesti paras tehokeino. Määrä ei kuitenkaan korvaa laatua. Yksikin epäselvä tai harrastelijamainen kuva voi välittää yrityksestäsi ja tuotteistasi mielikuvan, jota on vaikea korjata.

Hallitse kamerasi –työpajan jälkeen
- hallitset oman kuvausvälineesi, oli se sitten digikamera tai mobiililaite
- otat onnistuneita kuvia kertakuvauksella
- vähennät kuvien jälkikäsittelyn tarvetta ja säästät aikaa

Kenelle: esim. työnantajalähettiläille tai markkinointia ja viestintää tekeville – kaikille, jotka ottavat ja julkaisevat kuvia
Kesto: 3,5 tuntia + Skype-ryhmäsparraus (1 tunti)
Hinta: 900 € + alv / pienryhmä
Kouluttaja: Timo Junttila

Työpaja toteutetaan pienryhmälle (noin 1-5 henkilöä), jotta yksilöllinen ohjaus on  mahdollista. Sisältö sovitellaan osallistujien tarpeiden ja laitteiden mukaan. Työpajaan sisältyy Skype-ryhmäsparraus, jossa voi kysyä ja kerrata käsiteltyjä asioita. Ryhmäsparraus tehostaa työpajan vaikuttavuutta ja tukee opitun käytäntöön viemistä.
 

030_hackman_drop.jpg

Työpaja 3

Käsittele raakakuvasi

Lähdetkö tärkeään tapaamiseen ryppyisissä vaatteissa? Tuskin. Viimeistely on vähintään puolet lopputuloksesta – myös valokuvauksessa.

Valokuvauksessa hyvä kamera ja taito käyttää sitä ovat tärkeitä. Kuitenkin vasta viimeistely tekee raakakuvasta julkaisukelpoisen, eikä siitä kannata tinkiä. Lisäksi erilaiset julkaisukanavat vaativat kuvamuotojen ja –kokojen erilaista optimointia toimiakseen hyvin. Hyvin viimeistelty ja oikein optimoitu kuva houkuttelee julkaisullesi lukijoita.

Käsittele raakakuvasi –työpajan jälkeen
- Osaat viimeistellä raakakuvasi julkaisukuntoon
    - mm. värit, rajaus, koko
- Osaat käyttää helppoa kuvankäsittelyohjelmaa
- Osaat optimoida kuvia käyttämillesi julkaisukanaville
    - nettisivut, some-kanavat, printti

Kenelle: esim. työnantajalähettiläille tai markkinointia ja viestintää tekeville – kaikille, jotka ottavat ja julkaisevat kuvia
Kesto: 2 työpajaa à 3,5 tuntia + Skype-ryhmäsparraus (1 tunti) molempien työpajojen jälkeen
Hinta: 900 € + alv / työpaja, yhteensä 1800 € + alv / pienryhmä
Kouluttaja: Timo Junttila

Työpajat toteutetaan pienryhmälle (noin 1-5 henkilöä), jotta yksilöllinen ohjaus on  mahdollista. Sisältö sovitellaan osallistujien käyttämän ohjelman ja julkaisukanavien mukaan. Työpajaan sisältyy kaksi Skype-ryhmäsparrausta, joissa voi kysyä ja kerrata käsiteltyjä asioita. Ryhmäsparraukset tehostavat työpajojen vaikuttavuutta ja tukevat opitun käytäntöön viemistä.

Kysy lisää: Timo Junttila 040 5446523 info@timojunttila.fi